De houtworm komt er weer aan!

Wist je dat de favoriete maanden van de houtworm en de boktor van maart tot en met augustus zijn? Nadat de larven zich in de winter lekker in het hout hebben verstopt komen ze nu als volwassen boktorren naar buiten en gaan ze weer op zoek naar het beste hout om zich de komende tijd te nestelen.

Het liefst nestelt een houtworm zich in prachtige houten balken en constructies, waarbij hij zich door het hout heen kauwt en zo een constructie kan verzwakken. Ook oud houten meubilair is favoriet bij de houtworm en boktor!

Laat je huis niet opeten door houtworm

De gaatjes die houtworm of boktor veroorzaken in het hout zien er misschien niet gevaarlijk, of zelfs enigszins vintage, uit maar dit zijn ze wel. Doordat de houtworm of boktor zich tot diep in het hout nestelt wordt het hout behoorlijk verzwakt. Dit kan enorme schade tot gevolg hebben wanneer bijvoorbeeld de houten vloer verzwakt is, de dragende balken van het dak of bijvoorbeeld de poten of zitting van een stoel.

Uw woning tegen houtworm beschermen

Gelukkig zijn er een aantal manieren om uw huis of meubilair tegen houtworm te beschermen:

  • Houtworm en andere houtaantasters houden ervan om zich in vochtig houdt the nestelen. Het is dus belangrijk om uw woning minimaal één maal per jaar te controleren op lekkage van bijvoorbeeld de verwarming, het leidingwerk en het dak en eventuele lekkages direct te verhelpen;
  • Door uw houten balken en meubilair te beitsen of in de verf te zetten, beschermt u deze tegen een infectie van houtworm of andere houtaantasters. Dit komt doordat de kevers en torren niet van de verf of beits houden en daardoor geen eitjes zullen achterlaten in het hout. Let op: Het heeft geen zin om het houten object te gaan beitsen of verven wanneer het hout al geïnfecteerd is;
  • Laat uw woning, meubilair of houten object behandelen door een specialist. Een professionele houtwormbestrijder brengt een beschermende laag aan en beschermt hiermee uw woning of het object tegen een toekomstige infectie van houtworm of andere houtaantasters. De gecertificeerde houtwormbestrijders van houtwormboktor.nl inspecteren uw woning of object, kiezen vervolgens de beste behandelmethode en geven u daarnaast standaard 10 jaar garantie op preventieve behandelingen tegen houtaantasters. Ontdekt u na de preventieve behandeling toch nog houtworm of een andere houtaantaster? Dan nemen wij de behandelkosten op ons en zorgen we ervoor dat uw woning binnen no-time weer houtwormvrij is.

Houtworm behandelen en bestrijden

Is uw woning toch geïnfecteerd met houtworm of een andere houtaantaster? Raak niet in paniek en onderneem zo snel mogelijk actie. Met deze tips kunt u de eerste stappen zetten om de houtworm te bestrijden. Om er zeker van te zijn dat de houtworm of houtaantaster ook echt verdwenen is kunt u het beste een houtwormbestrijder inschakelen. De houtwormbestrijders van houtwormboktor.nl helpen u op een veilige en effectieve manier van uw houtworm of houtaantaster af en geven u daarnaast altijd 10 jaar garantie na elke behandeling.

Ja, ik wil snel houtworm of boktor laten bestrijden!

  • Snel in contact met een bestrijder bij u in de buurt;

  • U wordt altijd geholpen door een gecertificeerde professional;

  • Veel veiliger en efficiënter dan zelf uw houtworm verwijderen;

  • Vrijblijvend en scherp geprijsd voorstel;

  • U bent verzekerd van garantie!