Houtworm bestrijden door middel van begassing

Hoe werkt het bestrijden van houtworm door gebruik van begassing?

Het bestrijden van houtworm door gebruik van begassing is een arbeidsintensieve oplossing welke ingezet kan worden indien er geen mogelijkheden zijn tot het demonteren van plafonddelen, wanddelen of vloerdelen of andere geïnfecteerde houten onderdelen.

De bestrijdingsspecialist pakt uw woning, boot, meubelstuk of gebouw in door er een soort van tent over heen te plaatsen. Op deze manier kan op een zeer veilige en efficiënte manier het onderdeel behandeld worden met gas zodat de houtworm gedood zal worden en een infectie dus snel de kop kan worden ingedrukt.

Let op dat het verkeerd uitvoeren van het begassen van houtworm gevaar kan opleveren voor mens en milieu. Zorg er daarom dan ook altijd voor dat de begassing van houtworm wordt uitgevoerd door een gecertificeerde en verzekerde specialist! Wij kunnen u snel en gratis begeleiden bij het vinden van een betrouwbare specialist op het gebied van houtwormbestrijding en in het begassen hiervan. Er zijn namelijk maar een paar partijen in Nederland die hierin gespecialiseerd en gecertificeerd zijn.

Is het begassen van houtworm wettelijk toegestaan?

Houtworm bestrijden door vergassing is wettelijk toegestaan. Doordat het middel Vikane gebruikt wordt  is het mogelijk geworden om op een voor mens en milieu veilige wijze een bestrijding door middel van vergassing uit te voeren.

Wat zijn de voor en nadelen van het bestrijden van houtworm door begassing?

Wanneer men op internet zoekt naar de voor- en nadelen van het begassen van houtworm dan komt er een wirwar van feiten en fabels naar boven. Om duidelijkheid te bieden hebben wij dit voor u in kaart gebracht. Elke vorm van houtworm bestrijden brengt namelijk voor- en nadelen met zich mee. Het belangrijkste voordeel van het bestrijden van houtworm door begassing is dat dit snel en doeltreffend kan worden gedaan en dat er geen sloopwerkzaamheden of demontagewerkzaamheden aan te pas komen. Ook is de grootte van het object, of het nu een schuurtje, meubelstuk, kerk of woonhuis is, nauwelijks relevant.

Het belangrijkste nadeel is dat begassing van boktor een van de duurdere manieren van bestrijden is waarbij er ook geen preventieve werking op de lange termijn kan worden gegarandeerd. Het wordt daarom altijd aangeraden om na de behandeling nog een preventieve behandeling te laten uitvoeren.

Bent u benieuwd welke manier van bestrijden tegen houtworm voor uw woning of object geschikt is? Neem dan contact op middels het formulier hieronder.

Ja, ik wil snel houtworm of boktor laten bestrijden!

  • Snel in contact met een bestrijder bij u in de buurt;

  • U wordt altijd geholpen door een gecertificeerde professional;

  • Veel veiliger en efficiënter dan zelf uw houtworm verwijderen;

  • Vrijblijvend en scherp geprijsd voorstel;

  • U bent verzekerd van garantie!